asfaleia-ygeias

Μόλις έφερες στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι. Προετοιμαζόσουν μήνες για αυτή τη στιγμή και τα συναισθήματά σου είναι ένα κοκτέιλ αδρεναλίνης, ευτυχίας και ευθυνών. Έχεις διαβάσει κάθε βιβλίο σχετικά με τη φροντίδα του νέου μέλους στην οικογένεια, έχεις δει κάθε youtube tutorial που κυκλοφορεί και φυσικά έχεις συμβουλευτεί γονείς και φίλους που έχουν εμπειρία στο θέμα.

Ίσως μέσα σε αυτή την πολιορκία γνώσεων κάποιος να σου ανέφερε πάνω στην κουβέντα και για την αξία να ασφαλίσεις το νεογέννητο μωρό σου με μια ασφάλεια υγείας παιδιού. Ή κάτι έμαθες για τη σημασία του να έχεις (πέρα από τις κοινωνικές παροχές) και ιδιωτική ασφάλεια παιδιού από μια ασφαλιστική εταιρεία.

Γιατί όμως αξίζει να κάνεις ασφάλεια παιδιού;

Η ασφάλιση υγείας δίνει έξυπνες εναλλακτικές σε σχέση με τις παροχές της κοινωνικής ασφάλισης. Παρέχει μια πολυτέλεια επιλογών σε ό,τι αφορά την πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δομές υγείας. Σε περίπτωση συμμετοχής του επαγγελματικού ταμείου σου, μπορεί ακόμα και να σε επιβραβεύσει με συγκεκριμένα επιδόματα.

Οι περισσότεροι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι προτρέπουν τους ασφαλισμένους τους να ασφαλίσουν τα νέα μέλη της οικογένειάς τους από τον πρώτο κιόλας μήνα της ζωής τους, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν κάθε πιθανό σενάριο.

Ποια είναι η βασική έννοια ανάμεσα στους νέους γονείς;

Η βασικότερη απορία που έχουν οι περισσότεροι γονείς (που λειτουργεί και σαν ανασταλτικός παράγοντας) είναι ποιον να εμπιστευτούν. Σε ποιον ασφαλιστικό πράκτορα να απευθυνθούν και ποια είναι η καλύτερη ασφαλιστική εταιρεία για το παιδί τους.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση έχει και η τιμή ασφάλειας υγείας παιδιού, όπως επίσης και οι σχετικές παροχές του προγράμματος. Αν θέλεις να βρεις απαντήσεις που ταιριάζουν ειδικά στο παιδί και την οικογένειά σου, οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι είναι δίπλα σου για να σε καθοδηγήσουν.

Για τα ψιλά γράμματα στα συμβόλαια, τους όρους & τις παροχές «κλειδιά» των συμβολαίων, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές:

7+1 σημεία προσοχής στην ασφάλεια υγείας παιδιού

#1 Τι καλύπτει ένα συμβόλαιο υγείας παιδιού;

Η ασφάλιση υγείας παιδιού μπορεί να καλύψει από ένα προληπτικό check up, μέχρι κάτι έκτακτο. Να επισκεφθεί γιατρούς, να αντιμετωπίσει ένα επείγον περιστατικό (π.χ. ένα σπασμένο χέρι, μακριά από μας), να χρειαστεί να νοσηλευτεί για έναν πυρετό που δεν πέφτει, να χρειαστεί οποιαδήποτε επέμβαση για οποιοδήποτε λόγο. Είτε είναι ρουτίνας είτε υψηλού κινδύνου.

Εννοείται πως οι καλύψεις διαφέρουν από συμβόλαιο σε συμβόλαιο (και από ασφαλιστική σε ασφαλιστική). Πάντα να προσέχεις τις λεπτομέρειες του συμβολαίου για τις καλύψεις και τις εξαιρέσεις, πριν υπογράψεις.

Παράδειγμα: Κάποιες ασφαλιστικές δεν καλύπτουν διαγνωστικές εξετάσεις ή καλύπτουν συγκεκριμένες εξετάσεις ή μέχρι κάποιο ποσό ή χρειάζεται ξεχωριστή κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος που απαιτεί ιατρική αντιμετώπιση χωρίς νοσηλεία.

#2 Προγράμματα υγείας στα μέτρα σου

Στην αγορά υπάρχουν πολλά διαφορετικά προγράμματα ασφάλειας υγείας παιδιού. Αυτό που χρειάζεσαι είναι το πρόγραμμα που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες, στην ανάλογη τιμή.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις ασφαλιστικούς συμβούλους να επικοινωνήσουν μαζί σου και να σε ενημερώσουν για τις επιλογές που πλησιάζουν περισσότερο στις ανάγκες της δικής σου οικογένειας.

Τα προγράμματα υγείας για παιδιά συχνά κυμαίνονται από 8 ευρώ το μήνα και περίπου 100 ευρώ το χρόνο μέχρι και 60 ευρώ το μήνα ή περίπου 700 ευρώ το χρόνο.

Τι αλλάζει σε κάθε περίπτωση; Αλλάζουν πολλοί παράμετροι, όπως οι ασφαλιστικές καλύψεις που παρέχονται ανά προϊόν, το ανώτατο όριο ευθύνης, η θέση νοσηλείας.

#3 Τι σημαίνει ο όρος «Απαλλαγή»;

Απαλλαγή είναι το ποσό που θα πληρώσεις με δικά σου έξοδα στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο, πριν ξεκινήσει η ασφαλιστική να καλύπτει ό,τι έχετε συμφωνήσει στο συμβόλαιο που έχεις υπογράψει.

Υπάρχουν απαλλαγές €500 και απαλλαγές €1.500 ή και παραπάνω. Όσο μεγαλύτερη είναι η απαλλαγή, τόσο μικρότερο είναι και το ασφάλιστρο, δηλαδή το κόστος του συμβολαίου.

#4 Τι σημαίνει ο όρος «ποσό κάλυψης»;

“Είναι το ανώτατο όριο ευθύνης που φέρει η ασφαλιστική εταιρεία. Πέραν αυτού του ορίου δεν υπάρχει ευθύνη της ασφαλιστικής επιχείρησης”.

Με απλά λόγια τώρα, είναι το ποσό με το οποίο σε καλύπτει η ασφαλιστική σου σε περίπτωση απαίτησης. Υπάρχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια που καλύπτουν ετησίως νοσηλείες έως και π.χ €40.000, υπάρχουν όμως και ασφαλιστήρια τα οποία καλύπτουν μέχρι 1 ή 2 εκατομμύρια ευρώ!

Όσο πιο χαμηλό είναι το ποσό για το οποίο σε καλύπτει η ασφαλιστική σου, τόσο πιο χαμηλό είναι και το κόστος του συμβολαίου.

#5 Διάρκεια συμβολαίου

Υπάρχουν δύο ειδών ασφαλιστήρια συμβόλαια όσον αφορά τη διάρκεια:

τα ετήσια συμβόλαια

τα ισόβια συμβόλαια

Οι περισσότερες ασφαλιστικές πλέον προσανατολίζονται στα ετήσια συμβόλαια, δηλαδή αυτά που ανανεώνονται σε ετήσια βάση και έχουν και μικρότερο κόστος για τους ασφαλισμένους.

#6 Κάθε πότε πρέπει να πληρώνω τα ασφάλιστρα υγείας;

Αυτό το αποφασίζεις εσύ. Συνήθως οι ασφαλιστικές δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης σε τριμηνιαία, εξαμηνιαία ή ετήσια βάση.

#7 Να επιλέξω οικογενειακό ή ατομικό πρόγραμμα;

Οι ασφαλιστικές προσφέρουν φθηνότερα ασφάλιστρα στα οικογενειακά προγράμματα. Αυτό σημαίνει ότι σε συμφέρει να τα έχεις όλα σε μία ασφαλιστική (και το δικό σου και του παιδιού σου), για να πετύχεις έκπτωση ασφαλίστρου σε ένα από τα δύο.

#8 Τι είναι αναμονή;

Συχνά, στα ασφαλιστήρια συμβόλαια υπάρχει ένα χρονικό διάστημα μετά την έναρξη της ασφαλιστικής σου κάλυψης, στο οποίο δεν καλύπτεσαι για ασθένειες ή άλλα συμβάντα. Μπορεί να είναι μεταξύ 1-3 μηνών και ονομάζεται αναμονή.

Σε συγκεκριμένες καλύψεις και παθήσεις μπορεί ο χρόνος αναμονής να είναι μεγαλύτερος. Επίσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό μπορεί οι χρόνοι αναμονής να διαφέρουν. Διαφορές θα δεις ανά προϊόν και ανά ασφαλιστική, οπότε πρόσεξε πριν υπογράψεις!

Πριν υπογράψεις το ασφαλιστήριο για ιδιωτική ασφάλεια παιδιού, πρόσεξε τι καλύψεις εξαιρούνται από το συμβόλαιο! Από τις πιο γνωστές εξαιρέσεις σε παρόμοια συμβόλαια είναι οι «συγγενείς παθήσεις», που είναι με απλά λόγια οι ασθένειες που το παιδί είχε και σαν έμβρυο.

Επίσης, αξίζει να προσέξεις ότι σε κάποια συμβόλαια μπορεί τέτοιου είδους ασθένειες να είναι στις εξαιρέσεις, ενώ σε άλλα να έχουν ειδική περίοδο αναμονής.

Δες επίσης αν καλύπτει νοσηλείες στο εξωτερικό, αν στις καλύψεις περιλαμβάνεται αεροδιακομιδή σε περίπτωση που συμβεί ατύχημα ή ασθένεια σε περιοχή χωρίς τις αναγκαίες ιατρικές υπηρεσίες ή δομές. Μακάρι ποτέ να μην χρειαστείς κάτι τέτοιο, αλλά αν το χρειαστείς;

Σημαντική είναι επίσης και η θέση νοσηλείας, αλλά και η κάλυψη ΜΕΘ, αν υπάρχει συμμετοχή στις αμοιβές γιατρών (και εάν καλύπτονται οι αμοιβές γιατρών με βάση πίνακα ή όχι) και στα φάρμακα και αν υπάρχουν επιδόματα.

 

Πηγή: https://blog.insurancemarket.gr/