1. Θέλω να αγοράσω ένα ασφαλιστικό πακέτο, τι πρέπει να κάνω;

Επιλέξτε την κατηγορία ασφάλειας που σας ενδιαφέρει. Συμπληρώστε τις απαραίτητες πληροφορίες που θα σας ζητηθούν και επιλέξτε ένα από τα προγράμματα που θα σας προτείνουμε. Τέλος συμπληρώστε τη φόρμα με τα προσωπικά σας στοιχεία και τα στοιχεία της κάρτας σας για να ολοκληρώστε την αγορά.

2. Μόλις αγόρασα μια ασφάλεια, χρειάζεται κάποια επιπλέον ενέργεια;

Όχι δεν χρειάζεται περαιτέρω ενέργεια. Η κάλυψή σας θα ισχύει μετά την πιστοποίηση της καταβολής των ασφαλίστρων από την εταιρεία μας και εφόσον λάβετε από εμάς βεβαίωση ασφάλισης, σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα που θα αναγράφεται σε αυτήν. Τα συστήματα πληρωμής είναι αυτοματοποιημένα και το αργότερο εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας θα λάβετε το ασφαλιστήριο στο email σας.

3. Έκανα λάθος με τα στοιχεία που έχω δηλώσει, τι πρέπει να κάνω;

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με το ασφαλιστικό μας γραφείο ώστε να διορθωθούν τυχόν λάθη που προκύψουν.

4. Υπάρχει δυνατότητα επιστροφής χρημάτων;

Σε περίπτωση που θέλετε να ακυρώσετε την ασφάλεια που αγοράσατε και να επιστραφούν τα λεφτά σας πίσω, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το ασφαλιστικό μας γραφείο για περισσότερες πληροφορίες.

5. Δεν έχω λάβει ακόμα τα ασφάλιστρα μου, τι πρέπει να κάνω;

Αφού ελέγξετε ότι δεν έχετε λάβει τα ασφάλιστρα σας στα ανεπιθύμητα email σας και έχουν περάσει τουλάχιστον δυο εργάσιμες ημέρες από την αγορά σας θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας.

6. Μπορώ να έχω ένα ειδικό πρόγραμμα που να καλύπτει εμένα, σύμφωνα με τις δικές μου ανάγκες;

Ναι, μπορούμε να δημιουργήσουμε για εσάς, κατόπιν συνεννόησης, ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα-προϊόν που να καλύπτει τις δικές σας προσωπικές, οικογενειακές και επιχειρηματικές ανάγκες.

1. Γιατί χρειάζομαι ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η ασφάλιση οχήματος για Αστική Ευθύνη είναι υποχρεωτική βάσει Νόμου. Η συγκεκριμένη ασφάλιση ονομάζεται βασική ασφάλιση και είναι η ελάχιστη ασφάλιση και καλύπτει τις απαραίτητες αποζημιώσεις για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες, σε περίπτωση ατυχήματος.

2. Αν δεν έχω ελληνικό δίπλωμα, τι κάνω;

Αν το δίπλωμα δεν είναι ελληνικό, τότε είναι θέμα εταιρείας αν δεχτεί να σας ασφαλίσει ή όχι. Οι περισσότερες ασφαλιστικές δέχονται διπλώματα που έχουν εκδοθεί σε χώρα της Ε.Ε.

3. Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου;

Αφού επιλέξετε τη διάρκεια και το είδος πακέτου ασφάλισης για το αυτοκίνητο σας, θα σας ζητηθούν να μεταμορφώσετε σε αρχείο εικόνας ή pdf τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία είναι η άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου και το δίπλωμα οδήγησης κατόχου αυτοκινήτου.

4. Αν το όχημα μου έχει κοτσαδόρο, πρέπει να το δηλώσω κάπου;

Θα πρέπει να έχει δηλωθεί στο Υπουργείο Μεταφορών ώστε να αναφέρεται στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και να είναι, βάσει νόμου, αποσπώμενος. Εν συνεχεία, πρέπει να το δηλώσετε στην ασφαλιστική σας εταιρεία ώστε να αναφέρεται πάνω στο συμβόλαιο.

5. Πώς μπορώ να πραγματοποιήσω αλλαγές στο συμβόλαιό μου;

Αν θέλετε να κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στο συμβόλαιό σας, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα τηλεφώνημα στο γραφείο μας ή στέλνοντας ένα email στο info@asfaleiesspanoudakis.gr

6. Tι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ατυχήματος;

Καλέστε τον αριθμό φροντίδας ατυχήματος που αναγράφεται πάνω στο συμβόλαιό σας, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Ένας συνεργάτης μας θα έρθει άμεσα στον τόπο του συμβάντος για να αναλάβει την καταγραφή περιστατικού και την ενημέρωση σας για όλες τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

1. Γιατί να ασφαλίσω την κατοικία μου;

Σε περίπτωση δανεισμού για την απόκτηση κατοικίας, η ασφάλιση είναι υποχρεωτική. Η ασφάλιση κατοικίας δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια γιατί σας προστατεύει από τις οικονομικές συνέπειες μιας πληθώρας κινδύνων. Ειδικά στη χώρα μας, η ασφάλιση κατοικίας αποκτά μεγαλύτερη αξία λόγω της υψηλής σεισμικότητας, το αυξημένο ποσοστό αστικών πυρκαγιών, την αύξηση εγκληματικότητας, τις υψηλές ζημιές από καιρικά φαινόμενα και τη δυσκολία δανεισμού για αποκατάσταση ζημιών.

2. Σε τι αξία πρέπει να είναι ασφαλισμένη η κατοικία μου;

Η ασφαλιστική αξία εξαρτάται από την ποιότητα κατασκευής της κατοικίας και ενδεικτικά κυμαίνεται: στα 950 ευρώ/τ.μ. για συνήθη κατασκευή, στα 1.200 ευρώ/τ.μ. για πολύ καλή κατασκευή, στα 1.400 ευρώ/τ.μ. για εξαιρετική κατασκευή. Η ασφαλιστική αξία του περιεχομένου εξαρτάται από την ποσότητα και την ποιότητα των αντικειμένων. Ενδεικτικά μπορεί να κυμαίνεται από 300 ευρώ/τ.μ. έως 800 ευρώ/τ.μ.

3. Έχω στεγαστικό δάνειο. Είμαι υποχρεωμένος να πληρώνω την ασφάλεια μου στην τράπεζα;

Όχι, σύμφωνα με το άρθρο 462 της τράπεζας της Ελλάδος, έχετε δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικής εταιρείας.

4. Έχω στεγαστικό δάνειο, πρέπει να είμαι ασφαλισμένος απαραίτητα στην τράπεζα;

Ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα να προσκομίσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο της δικής του επιλογής. Βάσει της εγκυκλίου 462 της 14/05/2013, δεν υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης σπιτιού μέσω της τράπεζας που χορηγεί το δάνειο, ενώ ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέξει ελεύθερα ασφαλιστική εταιρία ή ασφαλιστικό σύμβουλο, αρκεί το ασφαλιστήριο να πληροί τις καλύψεις που αναφέρονται στη δανειακή του σύμβαση.

5. Για ποιες καλύψεις πρέπει να ασφαλίσω το ακίνητό μου σε περίπτωση δανεισμού;

Ο δανειολήπτης οφείλει να ασφαλίσει το ακίνητο του κατ’ ελάχιστον για τον κίνδυνο σεισμού & φωτιάς, αλλά οι απαιτήσεις κάποιων τραπεζών ενδέχεται να περιλαμβάνουν και άλλες καλύψεις.

6. Ποιοι είναι οι βασικοί κίνδυνοι από τους οποίους μπορεί να με προστατέψει η ασφάλεια σπιτιού;

Οι βασικοί κίνδυνοι από τους οποίους μπορείτε να προστατευτείτε και να περιφρουρήσετε την περιουσία σας είναι η φωτιά, η πλημμύρα, η θύελλα, η καταιγίδα, η διαρροή σωληνώσεων, η θραύση κρυστάλλων, η κλοπή και ο σεισμός. Φυσικά μπορείτε να εξασφαλίσετε την προστασία της περιουσίας σας σε περίπτωση καταστροφής ή απώλειας, επιλέγοντας τον συνδυασμό καλύψεων που ταιριάζει στις ανάγκες σας οι οποίες συμπληρώνουν τις βασικές.

1. Γιατί να κάνω ιδιωτική ασφάλεια υγείας;

Επιλέγοντας ιδιωτική ασφάλεια πρωτοβάθμιας περίθαλψης κερδίζεις: Πρόσβαση σε πληθώρα ιατρικών ειδικοτήτων, άμεσο προγραμματισμό ραντεβού σε γιατρό της επιλογής σου, μηδενικό κόστος συμμετοχής σε διαγνωστικές εξετάσεις, με χρήση ΕΟΠΥΥ, πρόσβαση σε σύγχρονες ιατρικές εγκαταστάσεις και μηχανήματα, έναρξη ασφάλισης από την επόμενη μέρα χωρίς ελέγχους, χαμηλό κόστος ασφάλισης.

2. Τι παρέχουν τα προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης;

Τα προγράμματα παρέχουν πανελλαδική πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας με δυνατότητα διαγνωστικών εξετάσεων και επισκέψεων σε γιατρούς χωρίς αναμονές και τις χρονοβόρες διαδικασίες των κοινωνικών ταμείων ασφάλισης.

3. Υπάρχει όριο στον αριθμό των επισκέψεων σε ιατρούς;

Όχι δεν υπάρχει. Ο αριθμός των επισκέψεων είναι απεριόριστος χωρίς περιορισμούς.

4. Υπάρχει όριο στον αριθμό των διαγνωστικών εξετάσεων;

Όχι, δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των διαγνωστικών εξετάσεων, υπάρχει οικονομικός. Τα προγράμματα που παρέχονται, με εξαίρεση αυτών που είναι απεριόριστα, έχουν περιορισμό μέχρι του διαθέσιμου κεφαλαίου που ορίζει το κάθε πρόγραμμα ως «όριο δαπάνης εξετάσεων». Παρόλα αυτά έχουμε φροντίσει τα όρια που προβλέπονται να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των ηλικιακών ομάδων.

5. Μπορώ να προσθέσω επιπλέον μέλος της οικογενείας μου κατά τη διάρκεια της δικής μου ασφάλισης;

Τόσο για την προσθήκη όσο και για την αφαίρεση εξαρτώμενου μέλους θα πρέπει να περιμένεις μέχρι τη λήξη του συμβολαίου για να προχωρήσεις στη μεταβολή που επιθυμείς. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις νέο πρόγραμμα και σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να επικοινωνήσεις μαζί μας.

6. Έχω πολλά δάνεια και πολυμελή οικογένεια. Μπορώ να εξασφαλίσω την οικογένεια μου;

Ναι, ασφαλίζοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο που θα μπορεί να βοηθήσει σε κάθε περίπτωση.

1. Είναι υποχρεωτική η ασφάλιση του σκάφους μου;

Σύμφωνα με τον Νόμο 2743/99 του Ελληνικού Κράτους, όλοι οι κάτοχοι σκαφών πρέπει να ασφαλιστούν για την Αστική τους Ευθύνη.

3. Τι συμπεριλαμβάνεται στην Αστική Ευθύνη Ιδιοκτήτη Σκάφους;

Αφορά ζημιές που μπορεί να προκληθούν σε τρίτους από υπαιτιότητα του κατόχου του σκάφους. Η κάλυψη αυτή σας προστατεύει από τυχόν οικονομικές απώλειες που μπορεί να υποστείτε, εάν κληθείτε να αποζημιώσετε τρίτους σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς, όπως π.χ. τραυματισμό, θάνατο τρίτου, υλικές ζημιές άλλων σκαφών ή λιμένων και ρύπανση.

3. Ποια είναι τα κριτήρια τα οποία διαμορφώνουν τα ασφάλιστρα του σκάφους μου;

Το ύψος των ασφαλίστρων διαμορφώνεται από τα έτη κτήσης της άδειας χειριστού σκάφους, από τους ίππους της μηχανής για τα μηχανοκίνητα και τα μέτρα του σκάφους για τα μη μηχανοκίνητα.

4. Υπάρχει άλλη βασική κάλυψη;

Πρόκειται για την Ασφάλιση Ιδίων Ζημιών και αφορά ζημιές που μπορεί να υποστεί το ίδιο το σκάφος σας από πυρκαγιά, κλοπή, ζημιές από σύγκρουση ή πρόσκρουση, κινδύνους θαλάσσης κ.α. Η κάλυψη αυτή προστατεύει τα περιουσιακά σας στοιχεία από τυχαία γεγονότα, τα οποία μπορεί να επιφέρουν μέχρι και την ολική απώλεια του σκάφους σας.

1. Γιατί πρέπει να ασφαλιστώ στο ταξίδι μου;

Υπάρχει ένας διαρκώς αυξανόμενος κίνδυνος από γεγονότα που συμβαίνουν όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι σας. Επιπλέον, το γεγονός ότι βρίσκεστε σε άγνωστο περιβάλλον, καθιστά τις διαδικασίες διευθέτησης συμβάντων ακόμα δυσκολότερες στη διαχείριση χωρίς βοήθεια. Η ασφάλισή σας από τα ταμεία και από ιδιωτικές εταιρείες παρέχει περιορισμένες καλύψεις όσον αφορά ένα ταξίδι και πολλές υπηρεσίες όπως ο υγειονομικός επαναπατρισμός και η απώλεια των αποσκευών, συνήθως δεν συμπεριλαμβάνονται.

2. Ποιες είναι οι καλύψεις που περιλαμβάνει η ασφάλεια ταξιδιού;

Η ασφάλεια ταξιδιού παρέχει καλύψεις όπως: θάνατο, μόνιμη ανικανότητα, προσωρινή ή ολική ανικανότητα για εργασία, ιατρικά έξοδα, απώλεια/ζημιά ή καταστροφή σε αποσκευές.

3. Σε τι κοινό απευθύνεται η συγκεκριμένη ασφάλεια;

Σε ταξιδιωτικό κοινό ηλικίας 5 έως 70 ετών και παιδιά 5 έως 16 ετών εφόσον συνοδεύονται από γονέα.

4. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας ασφάλισης;

Τα πλεονεκτήματα μια ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι: η αναπλήρωση εισοδήματος που χάνεται μετά από ατύχημα, η χρησιμοποίηση του ασφαλισμένου ποσού για εξόφληση δανείων ή πιστωτών, η αντιμετώπιση των οικογενειακών αναγκών.