Αυτό το διάστημα είναι μία πρόκληση. Κάποια έξοδά μας έχουν αυξηθεί και κάποια άλλα που σχετίζονταν με την κυκλοφορία μας έχουν μειωθεί. Υπάρχουν όμως και κάποια που πρέπει να κάνουμε ακόμα και αν δεν κυκλοφορούμε.

Η ασφάλεια δεν σε προστατεύει μόνο από τον έλεγχο της Τροχαίας. Σε προστατεύει κυρίως εάν εμπλακείς σε ατύχημα που έχει Σωματικές Βλάβες.

Για αυτό, στην ασφάλεια αυτοκινήτου δεν υπάρχει ούτε αναβολή ούτε παράταση πληρωμής. Βάσει Νόμου, το όχημά σου ακόμα και αν είναι ακινητοποιημένο πρέπει να έχει ασφάλεια Αστικής Ευθύνης απέναντι σε τρίτους.

Παρόλα αυτά, το δίκαιο θα ήταν να υπάρξει επιστροφή ασφαλίστρων από τις ασφαλιστικές εταιρείες για το διάστημα που ισχύει η καραντίνα.

Ούτως ή άλλως, αυτή την περίοδο τα κόστη τους είναι σημαντικά χαμηλότερα καθώς έχουν μειωθεί κατά πολύ τα τροχαία. Κάποιες ασφαλιστικές επιχειρήσεις στην Αμερική το έχουν κάνει.

Εδώ την Ελλάδα δεν έχει εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. Υπάρχουν όμως διευκολύνσεις για αυτούς που έχουν την ανανέωση του οχήματός τους αυτό το διάστημα.

Πηγή : blog.insurancemarket.gr